Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Expositie en ‘opnamedag’ in Historisch Centrum

Geplaatst op: 6 september 2019

In het Historisch Centrum Genemuiden is vanaf Open Monumentendag 14 september een expositie te bezichtigen over de demping van het Veergat en de Drecht in 1959, dit jaar dus 60 jaar geleden. De expositie omvat onder andere een prachtige maquette van het Veergat en de  Drecht, foto’s van vóór de demping en van de demping zelf, schilderijen en pentekeningen van situaties vóór 1959, filmopnames van de demping, informatie over de besluitvorming en wat voorwerpen die gebruikt werden bij het zandspuiten. Museum het Historisch Centrum Genemuiden is tijdens Open Monumentendag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers ook voorwerpen laten zien in het Historisch Centrum Genemuiden die ze ooit hebben gevonden in de grond.. Mensen van de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland zijn dan van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig om je voorwerp(en) te onderzoeken en je informatie hierover te geven. Ook zijn we benieuwd naar magneetvondsten. Bijzondere voorwerpen willen we graag fotograferen. Voor kinderen is er een grabbelton met oude muntjes.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500