Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwembad Hasselt gaat sluiten

Geplaatst op: 6 september 2019

Zaterdag 7 september sluit het openluchtzwembad in Hasselt om 17.00 uur de deuren voor dit seizoen. Het was een mooie en warme zwemzomer met opnieuw veel bezoekers. Bijna 49.000. Dit is wel minder dan vorig jaar maar dit kwam vooral, omdat de eerste hittegolf en andere warme zomerdagen buiten de vakantieperiode vielen.

Normaal zou het bad nog een week langer open zijn. Maar door de sterke daling van de temperatuur deze week en de niet al gunstige weersvooruitzichten is het zwemseizoen voor het openluchtbad iets eerder voorbij, zo zegt manager Raymond Spijkerman.

Veel zwemliefhebbers hebben deze zomer weer kunnen genieten van het fraaie Hasselter Prins van Wijngaardenbad. Voor elke leeftijd heeft ons water wel iets te bieden: ontspanning, inspanning en vertier. Volwassenen kunnen fijn baantjes zwemmen of lekker ronddobberen en heerlijk relaxen. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven want speciaal voor hen ligt er in de berging supertof speelmateriaal: surfplankjes, met lucht gevulde banden, vlotten, duikringen en nog veel meer. “In het voorjaar 2020 hopen wij de deuren weer te openen voor al deze mooie activiteiten”, aldus Spijkerman.

Zwembadvoorzitter Roel Huls bedankt het management, personeel en bezoekers voor hun grote inzet en betrokkenheid. “Gelukkig is alles weer goed verlopen. Dit is niet vanzelfsprekend. Een ongeluk kan altijd gebeuren ook al hebben wij met ons Keurmerk Veilig en Schoon zwemveiligheid en kwaliteit altijd hoog in ons vaandel staan.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500