Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Betrokkene schietincident mag Stadshagen niet in

Geplaatst op: 25 september 2019

De bewoner van de Van Disselstraat die afgelopen weekend betrokken was bij een schietincident mag zes weken Stadshagen niet in. Dat heeft de Zwolse burgemeester Snijders woensdag besloten na overleg met politie en Openbaar Ministerie. 

De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners zich veilig en prettig voelen in hun buurt en huis. Door het schietincident van afgelopen weekend is dit gevoel in Stadshagen verstoord. Daarom besloot burgemeester Snijders maandagavond met onmiddellijke ingang de woning van de betrokken bewoner te sluiten om de onrust in de buurt weg te nemen.

Dinsdag bleek uit gesprekken met bewoners dat de buurt blij was met deze maatregel, maar dat de onrust nog niet weggenomen was, omdat de betrokkene nog (zichtbaar) aanwezig was in de wijk.

Daarom heeft de gemeente, na overleg met  politie en Openbaar Ministerie, besloten aanvullende maatregelen te nemen. Het is de bewoner de komende zes weken verboden in de wijk Stadshagen te zijn. De politie zal er op toezien dat hij zich aan dit verbod houdt.

Burgemeester Peter Snijders: “Wij verwachten dat door deze aanvullende maatregel in ieder geval de komende weken de rust in Stadshagen terugkeert. Vanzelfsprekend gaat het onderzoek in volle gang door en kijken we hoe de situatie zich verder ontwikkelt.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500