Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers staan voor cruciale beslissing

Geplaatst op: 25 september 2019

Wim van Noort spreekt ondernemers toe.

Maandagavond 28 oktober is een belangrijke avond voor de ondernemers in het centrum van Genemuiden. Ze moeten dan ja of nee zeggen tegen het zogenoemde Ondernemersfonds. Als een meerderheid voor is, moeten alle centrumondernemers daar jaarlijks een bijdrage in doen. De huidige Middenstand Vereniging Genemuiden zou in dat geval worden opgeheven. Het is in feite een keuze om wel of niet nauw samenwerken, hield projectleider Van den Noort maandagavond ondernemers voor.

Die waren voor een netwerkborrel samengekomen in Cafe d’ Olde Soldoat, maar ze kregen daar de boodschap nog eens haarfijn uitgelegd door Van den Noort. “Alleen samen kun je een vuist maken tegen bijvoorbeeld de gemeente en tegen de concurrentie via internet. Als dit fonds er komt, is er structureel meer geld voor acties, activiteiten en evenementen in Genemuiden.”

Met het fonds moet bovendien kinnesinne uit het verleden uit de wereld zijn. Nu nog willen sommige ondernemers om wat voor reden dan ook geen lid zijn van de MVG. “We moeten het verleden niet wegmoffelen, maar wel achter ons laten. Zet samen de schouders er onder. Alleen op die manier kun je het centrum van Genemuiden op peil houden. Kies je niet voor samenwerking, dan sta je uiteindelijk zwakker”, aldus Van den Noort. Met het recent verschenen magazine Je Vindt het in Genemuiden gaf hij een voorbeeld van wat samenwerking mogelijk maakt.

Of het Ondernemersfonds er ook echt daadwerkelijk komt, is de vraag. Tachtig bedrijven krijgen een stem. Tijdens de stemming in oktober moet daarvan 60 present aanwezig zijn in het ‘stemlokaal’ ZIN. Vervolgens moet daarvan nog eens 75 procent voorstander zijn. Er is kortom nogal wat missionariswerk te verrichten door de projectgroep van Van den Noort en enkele ondernemers.

Overigens speelt de gemeente Zwartewaterland ook een rol bij het proces. Die betaalt nu 75 procent van de proceskosten en regelt straks dat ondernemers de bijdrage betalen. Dat geld wordt vervolgens in het fonds gestort, waarna de ondernemers zelf bepalen waaraan ze dat willen uitgeven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500