Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers scoren in Wezep

Geplaatst op: 28 september 2019

De IJsselvliedtshow werd op 27 en 28 september gehouden door Nut en Sport uit Wezep en vond plaats in de manege van “Stichting Hippisch Centrum Hattem”. Nadat op zaterdag 7 september de jongdierenkeuring had plaats gevonden te ‘Heerenbroek waren de verwachtingen hoog gespannen om naar deze show te gaan met enkele dieren om te zien of de dieren aan de verwachtingen van de fokker zouden voldoen.

Op do. av. zetten enkele leden van de Zwartewaterfokkers koers naar de Veluwe en werden de dieren hier ingekooid waarna ze op vrijdag door een aantal bevoegde keurmeesters aan een gedegen keuring zouden worden onderworpen. De grote Leghorns van de Combinatie van Raalte werden met 2x ZG en 1x F beoordeeld en hun Java krielen behaalden beide ZG, de Hollandse krielen van Hm.Bruins noteerden 1x G, 3x ZG en 1x F, de Barnevelder krielen van Joh. Barneveld waren met 2x ZG en 3x F zo vroeg in het seizoen al in topconditie. Twee zwarte Wyandotte krielen van de Combinatie Withaar 2x G en hun Wit Zwart Columbia gekleurden kregen van de keurmeester 3x het ZG en 1x het F predikaat opgespeld. Tot slot de konijnen nog van Jan Henniphof, deze kolossale dieren: Groot Lotharingers kwamen met 4x ZG en 2x F huiswaarts.

Deze dieren zullen nog wel eens koers zetten naar shows in den lande voordat de Zwartewaterfokkers van 5 t/m 7 december hun clubshow houden in de Overtoom te Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500