Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Snoepers blijft bestaan

Geplaatst op: 1 oktober 2019

Sluzigers, regiobewoners en toeristen kunnen ook komend jaar gewoon ijsjes halen bij Snoepers. De Albatros zet per 1 januari de ijssalon van Henk en Annette van der Haar voort. “Wij zijn heel bij met deze oplossing. Mooi dat Snoepers voor Zwartsluis behouden blijft”, zegt Henk van der Haar. De ijssalon gaat als het beter weer wordt nog één dag open voor alle klanten.

Henk van der Haar moet om medische redenen stoppen met de ijssalon. Hij heeft artrose in de nek en schouders en het werk in een ijssalon is daarvoor niet bevorderlijk. Dat betekende dat het echtpaar Van der Haar eerder dit jaar bekendmaakte dat ze opvolgers voor Snoepers zochten. Dat de buren van De Albatros de zaak verder zetten, lijkt een perfecte oplossing. “Dit voelt goed”, zegt Van der Haar.

Snoepers bestaat ondertussen twaalf jaar en bouwde in die jaren een reputatie op onder ijsliefhebbers uit Zwartsluis en verre omstreken. Bovendien is de salon geliefd onder toeristen en passanten. Voor De Albatros reden genoeg om de zaak voort te zetten. “Dat is heel belangrijk voor Zwartsluis, want het zou zonde zijn als Snoepers verloren was gegaan”, zegt Emiel Visscher, samen met Noah eigenaar van de zaak.

Zij zetten het concept van de familie Van der Haar voort. “Want dat staat als een huis. In eerste instantie veranderen we niets. Snoepers blijft op de huidige plek zitten en het assortiment blijft hetzelfde”, aldus Visscher. De Albatros is vanaf 1 januari eigenaar, maar gaat net als Van der Haar pas open als het mooie weer op komst is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500