Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vissteiger bij het Varkensgat

Geplaatst op: 1 oktober 2019

De gemeente wil meewerken aan een vissteiger bij het Varkensgat. Dat is een van de speerpunten uit de zogenoemde leefbaarheidsplannen. Bewoners konden daar eerder dit jaar uitvoerig over meepraten. De gemeenteraad moet volgende week donderdag wel akkoord gaan met de voorstellen.

Het college van B en W wil 85.000 euro uittrekken voor zogenoemde ‘quick wins’. In Genemuiden komt dat bedrag onder meer tegoed aan de vissteiger, aan een aantal laadpunten voor fietsen in het centrum en aan de Trompstraat. Bewoners werken daar aan een ‘groen’ plein. Ook wordt de camperplaats voorzien van elektriciteit en een waterpunt.

Verder schrijft het college een onderzoek te willen doen naar een fietspad langs het Zwartemeer. Ook gaat het onderzoek naar verzelfstandiging van de Binnenhaven.

Naast de 85.000 euro is de komende jaren 50.000 euro beschikbaar voor plannen van inwoners.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500