Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw bestuur gaat voor meer reuring in d’ Overtoom

Geplaatst op: 8 oktober 2019

Chris Boender is de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur van d’ Overtoom. Hij volgde eerder dit jaar Hans Schemkes op die maar liefst ruim 35 jaar de bekende hamer in de handen had. Boender vormt samen met Ingrid Winter, Dirk Klaver en Dik Beens het bestuur. Belangrijkste doelstelling: nog meer reuring in het verenigingsgebouw.

“Ik denk dat veel mensen denken dat d’ Overtoom een gemeentegebouw is, maar we zijn een zelfstandige stichting die zelf de broek moet ophouden”, haalt secretaris Ingrid Winter een mogelijk misverstand uit de wereld. En de spreekwoordelijke riem om die broek zit vooral in zaalverhuur, evenementen en daaraan gekoppelde horeca-inkomsten.

“De bezetting van de sportzaal is prima. Nieuwe sporten komen er vermoedelijk niet bij, en dus kunnen we vooral winst behalen in de verhuur van de rest van onze accommodatie”, zegt Boender, die zelf al acht jaar bestuurslid is. Hij wijst op de vele mogelijkheden binnen het verenigingsgebouw. “We hebben grote en kleine zalen met alle faciliteiten die nodig zijn voor bijvoorbeeld workshops of vergaderingen. Denk aan beamers en professionele geluidsapparatuur, maar ook aan volledig verzorgde catering.”

“Onze faciliteiten zijn niet alleen geschikt voor verenigingen, maar ook voor het bedrijfsleven”, vult Dik Beens aan. En daarbij kijkt het bestuur ook buiten de grenzen van Genemuiden. “Aanbieders van workshops kunnen hier uitstekend terecht. We komen daarmee graag in contact”, zegt Beens. Die hoopt dat ook de jeugd d’ Overtoom weer net zo frequent weet te vinden als vroeger.

Naast de verhuur kunnen ook activiteiten en evenementen zorgen voor meer publiek. Naast de vaste publiekstrekkers is er ruimte op de activiteitenkalender. Winter: “De beheerders hebben de afgelopen jaren al voor vernieuwing gezorgd en die lijn willen we graag vasthouden. We willen nog meer een gebouw voor heel Genemuiden zijn. En vergis je niet: er gebeurt hier nu al heel veel. Elke week komen hier gemiddeld drieduizend mensen over de vloer, inclusief de schoolsporters.”

Met meer huurders en activiteiten kan dat aantal verder toenemen. Een belangrijk doel voor het bestuur. “Borging van d’ Overtoom voor de gemeenschap. Veel mensen beleven hier wekelijks veel plezier. Dat willen we natuurlijk behouden voor de toekomst.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500