Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roofviswedstrijd voor de jeugd

Geplaatst op: 18 oktober 2019

Op zaterdag 9 november is weer de jaarlijkse roofviswedstrijd voor de jeugd van Genemuiden in de Binnenhaven. Het inschrijven is om 13.00 uur en de wedstrijd begint om 13.30 uur en om 15.00 uur is het einde.

De kinderen krijgen bij de inschrijving een fel oranje hesje met daarop een nummer. Dit voor hun veiligheid en voor de puntentelling. Kinderen die geen werphengel hebben, kunnen er een lenen van de visvereniging. Niet vergeten een emmertje mee te nemen.

Er wordt gevist op baars, grondel, pos, roofblei, snoekbaars en snoek. Er mag die middag alleen met een werphengeltje gevist worden en het aas bestaat uit wormen en allerlei soorten kunstaas.

Ook wordt er in twee klassen gevist. klasse A:  6jaar t/m  9 jaar  B: 10 t/m 14 jaar. De puntentelling is als volgt voor de baars, grondel en pos 1 punt, baars boven 15 cm 3 pnt ,snoekbaars 5 pnt en snoeken roofblei 10pnt. Degene die de meeste punten bij elkaar heeft gevist in zijn of haar klasse is de winnaar en wint de hoofdprijs een mooie spinhengel. Maar zoals elk jaar is er voor iedere deelnemer(ster) een leuk prijsje te winnen.

Na de viswedstrijd worden de kinderen getrakteerd op warme chocomel of een frikandel waarna de prijsuitreiking plaatsvindt.

Die kinderen die mee willen doen kunnen zich opgeven via de mail hsvhetzwartewater@gmail.com. Graag je naam en leeftijd vermelden. Wil je een werphengeltje lenen dit graag vermelden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500