Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spannende maandag voor ondernemers

Geplaatst op: 26 oktober 2019

De detaillisten van Genemuiden gaan een spannende maandag tegemoet. Maandagavond is bij ZIN de stemming over het zogenoemde Ondernemersfonds. Als een grote meerderheid van de aanwezigen voorstemt betekent dat uiteindelijk het einde van Middenstand Vereniging Genemuiden en gaat de samenwerking verder in het fonds.

Dat zou betekenen dat er onder meer geld vrijkomt voor evenementen en activiteiten. “Dat is belangrijk voor de toekomst van winkelstad Genemuiden”, zei Anneke van Dijk zaterdag bij Zwartewater FM. Zij is een van de ondernemers die de komst van het fonds toejuicht en ook bij de voorbereidingen daarvan is betrokken. Ze heeft een goed gevoel over de stemming en hoort vooral positieve geluiden.

Van de huidige MVG zijn ongeveer veertig winkeliers lid. Als meer ondernemers zich aansluiten bij het nieuwe verbond is de samenwerking groter en zorgen de extra leden voor meer inkomsten. “In andere plaatsen werkt het fonds goed, onder meer in Zwolle. Vertegenwoordigers daarvan komen maandag ook naar Genemuiden om te vertellen over de ervaringen. Uiteindelijk volgt dan rond 21.30 uur de stemming. Daarna weten we meer.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500