Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub raakt op Urk koppositie kwijt

Geplaatst op: 26 oktober 2019

Jens Jurn Streutker is blij na zijn gelijkmaker. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden raakte zaterdagmiddag op Urk de koppositie kwijt, ondanks dat de ploeg in de slotfase een gelijkspel veilig stelde. Streutker scoorde uit een scrimmage na een corner en bracht zijn ploeg daarmee op 1-1. 

Wedstrijden die groot worden aangekondigd, vallen meestal bar tegen. Dat was bij Urk-Genemuiden niet anders. Voor rust gebeurde er eigenlijk nauwelijks iets noemenswaardigs, hoewel Arend van de Wetering nog zijn eigen lat raakte toen hij een bal wilde wegkoppen. Vlak voor rust kreeg Eenkhoorn de enige mogelijkheid voor Genemuiden. Beide ploegen hielden elkaar in de greep en bereikten daardoor met 0-0 de rust.

Na de thee werd een goal van Urk wegens buitenspel afgekeurd, maar even later wist Nagel toch het doel te vinden. Hij profiteerde van geklungel in de Sportclub-verdediging en ramde de bal in de kruising. Genemuiden ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks de druk bleven grote kansen uit. Boutzamar was het dichtst bij een goal, maar aan de andere kant haalde Van de Wetering nog een bal van de lijn. In de uiterste slotfase was het toch Streutker die voor de 1-1 zorgde. Daarna konden beide ploegen nog toeslaan.

Genemuiden staat nu derde. Komende week komt DETO op bezoek, waarna de topper tegen Swift Amsterdam op het programma staat. Die ploeg ging overigens hard onderuit bij NSC Nijkerk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500