Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Tourmalet op voor De Wijkwieg

Geplaatst op: 31 oktober 2019

De ondernemers van OK Genemuiden beklimmen komend jaar de Tourmalet. Het is voor de vierde keer dat ze voor een goed doel tegen een berg op fietsen of wandelen. Dit keer gaat de opbrengst van de expeditie naar De Wijkwieg. “Een lokaal initiatief dat enorm leeft in de samenleving. Daar zetten we ons graag voor in”, zegt Jan Pleijsier namens de organisatie.

Hij is daar voor de vierde keer bij betrokken, in tegenstelling tot de nieuwelingen Evert van Dijk, Johan Wentink en Henk-Jan Last. Die kennen het evenement wel van haver tot gort, want ze hebben allemaal ervaring op de eerdere bergreuzen Mont Ventoux, Stelvio en de Madeleine. “Het is een prachtig evenement waarbij je elkaar eens op een andere manier leert kennen. De saamhorigheid is ook groot: we hebben allemaal die dag in juni in de agenda gezet en werken daar allemaal naartoe”, zegt Last.

Na eerdere avonturen in Frankrijk en Italië gaat de ondernemersreis dit keer opnieuw naar Frankrijk, in het grensgebied meet Spanje. “Je zoekt naar een mooie berg met liefst een mooie naam. Dat is de Tourmalet, een van de hoogste punten van de Pyreneeën. De omgeving is prachtig en de berg heeft een mythische klank. Bijna elk jaar zit deze berg ook wel in de Tour de France”, vertelt Wentink over het doel van deze reis. Rondom de beklimming brengen de ondernemers een aantal dagen door in Argeles Gazost, niet ver van bedevaartsoord Argeles. “We veranderen een aantal kleine dingen, maar de grote lijnen blijven hetzelfde: we beklimmen een berg en organiseren daar wat activiteiten rondom”, zegt Van Dijk.

Vijftig mensen hebben zich aangemeld, waarvan 37 met de fiets omhoog gaan. De rest zijn wandelaars en begeleiders. Allemaal zijn ze enthousiast over het goede doel van dit keer. “Mirjam Grégoire presenteerde het initiatief en dat heeft veel indruk gemaakt. Dit is een voorziening die nodig is en waar we ons graag voor inzetten”, zegt Van Dijk. Op bedragen wil de organisatie zich nog niet vastpinnen, maar de voorgaande acties beloven wat dat betreft veel.

De ondernemers zijn van 16 tot en met 19 juni in Frankrijk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500