Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bedrijventoernooi schot in de roos

Geplaatst op: 8 november 2019

Maar liefst vijftig teams en dus tweehonderd schutters deden deze week mee aan het Bedrijventoernooi van de Schietvereniging. Vrijdagavond kwamen de beste teams nog een keer naar de Hasselterdijk voor de finaleronde. Waarom de animo zo groot is, vindt bestuurslid Alies Bakker niet makkelijk te verklaren. “Ze vinden het hier allemaal gezellig.”

Dat geldt voor haar zelf ook, want Bakker loopt al sinds haar 15e rond bij de schietvereniging. Het zit bijna in het bloed. “Mijn vader en moeder waren lid, mijn man later ook, en nu mijn zoon. Een echte familieclub dus”, vertelt ze door, terwijl de eerste bedrijfsteams hun schoten afvuren.

Dat bedrijventoernooi vestigde dit jaar met vijftig deelnemende teams een record. Goed voor de vereniging uiteraard. “Zo kunnen we de contributie laag houden”, lacht Bakker, hoewel de schietsport bepaald niet duur is. Zeker niet in Genemuiden. “Bij sommige clubs  moet jezelf een geweer of pistool aanschaffen, maar die stellen wij beschikbaar. Zo is de drempel om de sport uit te proberen ook laag”, vertelt Bakker. Veel leden aan het bedrijventoernooi houdt de club over het algemeen overigens niet over.

Ongeveer vijftien vrijwilligers begeleiden deze week het toernooi. Dat doen ze in een accommodatie die grotendeels is opgeknapt. De kantine kreeg een nieuwe aanblik, de bestuurskamer ook en het gebouw is tegenwoordig voorzien van een invalidentoilet en een kleedruimte. “Wat nog een keer moet gebeuren, is de vloer in de schietruimte. Verder is er relatief weinig onderhoud nodig”, vertelt Bakker.

Enkele deelnemers bekijken het kaartje waarop ze net hebben afgevuurd. Dat gaat straks het telapparaat in, waarna de definitieve score snel bekend is. Een mooie stap voorwaarts vergeleken bij de tijd dat alles nog met de hand, en de niet altijd even objectieve ogen, moest worden geteld. “Sommige leden dromen van een computer waarbij je de score meteen boven de baan niet. Wat dat betreft zijn er hier nog wensen genoeg dus.”

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500