Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Ineens’ veel bekende Nederlanders op Lenteheuvel

Geplaatst op: 18 november 2019

Zorgboerderij Lenteheuvel had afgelopen week een ochtend een cameraploeg van RTL4 op het erf. Die maakte opnames voor het programma ‘Helemaal gek van’. Het item over Lenteheuvel komt op 8 december op televisie.

In die uitzending staat Overijssel centraal, vertelt Judith Teekens van Lenteheuvel. “En daarin wilden ze een item over kleinschalige zorg en daarvoor kwamen ze bij ons terecht. Toen we onze bewoners over de belangstelling vertelden, begonnen ze meteen over presentatrice Aukje van Ginneken. Die kenden ze bijna allemaal.”

De bewoners waren kortom meteen enthousiast en ook de ouders gaven toestemming over de uitzending. En dus kwam Aukje van Ginneken met het camerateam naar De Velde. “Best spannend natuurlijk, maar uiteindelijk hebben we een hele leuke dag gehad. We zijn heel benieuwd wat er uiteindelijk op televisie komt: van een ochtendje opnemen, blijft immers maar twee minuten over.”

Lenteheuvel opende ondertussen alweer zeven jaar geleden de deuren. De naam is de Nederlandse vertaling van de oude naam Tel Aviv, die nog steeds op de boerderij staat. En het gaat goed met de zorgboerderij, zegt Judith. “Zeven mensen wonen op de Lenteheuvel en daarnaast komen er twaalf mensen per dag bij ons voor dagbesteding. Verder groeien willen we wat dat betreft eigenlijk niet. Wel ben ik onlangs begonnen met Lentezicht: daarbij doe ik coaching trajecten met behulp van paarden.”

En dan volgt in december dus de televisieuitzending. Die is op 8 december om 15.30 uur, en op 14 december is er nog een herhaling. “Dan hebben we ineens bewoners die bekende Nederlanders zijn. Zo voelt het nu al een beetje voor ze”, glimlacht Judith.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500