Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 mei 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kamerlid kijkt ogen uit op Kamperzeedijk

Geplaatst op: 22 november 2019

CDA-Kamerlid Lenny Geluk-Poortvliet heeft vrijdagmorgen haar ogen uitgekeken. Ze was op bezoek op de Kamperzeedijk om kennis te maken met de samenleving en Zeediekzorg. 

In de Tweede Kamer beheert ze voor haar partij de portefeuille WMO en ze maakte zich daar zorgen over mensen die uit het ziekenhuis komen. “Die mensen moeten opgevangen worden”, vindt ze. Ze maakt zich vooral zorgen over mensen die dan alleen zijn. En op de Kamperzeedijk heeft ze een goed voorbeeld gezien.

“Tafeltje-dek-je is hier niet nodig”, roept ze uit over Zeediekzorg. “Mensen geven aan elkaar door wie er ziek is. Er wordt dan gekookt voor diegene. Vooral dat moment van het langsbrengen van het eten is dan ook belangrijk, er wordt naar elkaar omgekeken. Mensen zijn niet eenzaam, er wordt voor ze gezorgd.”

Geluk kwam met de bus vanaf Kampen naar de Kamperzeedijk. “Dan krijg je wel een beeld van waar je heen gaat.” En toen viel haar wat op. “Het is een hele andere wereld, een soort intacte wereld die ik vanuit m’n jeugd ken. Er is hier gemeenschapszin.”

Zo werd ze bijgepraat over de Groendag. “Mensen kijken ernaar uit om dat twee keer per jaar met elkaar te doen. Het moet niet, maar je doet het graag. Ze maken er gewoon een feestje van.”

Heel belangrijk op de Kamperzeedijk: bij de jeugd beginnen, dan weten ze hoe het moet. “Het wordt er met de paplepel ingegoten”, zegt Geluk. “En je hebt hier veel familie, dat is natuurlijk uniek.”

Het Tweede Kamerlid complimenteerde ook het gemeentebestuur. “Dat geeft het vertrouwen aan bewoners, ze durven los te laten. En dat is een mooi voorbeeld dat ik heel graag meeneem naar Den Haag.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500