Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beens Groep werkt aan waterveilig Nederland

Geplaatst op: 25 november 2019

Foto's Beens Groep

Beens Groep maakt dit jaar de Winterfair in het centrum van Genemuiden mogelijk. Het bedrijf aan de Nylonstraat bestaat zestig jaar. “We voelen ons betrokken bij Genemuiden en gemeenschapszin vinden wij belangrijk. Daarom ondersteunen we dit jaar evenement graag’, zegt directeur Karst-Jan Beens.

Zijn opa begon zes decennia terug het bedrijf en diens acht kinderen kwamen later ook binnen het familiebedrijf. Dat was lang actief op een zeer breed terrein. Van maaiwerkzaamheden tot waterwerken. “In 2001 hebben we besloten om ons te focussen op constructieve waterwerken, baggerwerk en binnenstedelijke kademuren. Daarin hebben we veel kennis opgebouwd”, vertelt Beens.

Met een paar simpele kliks op het internet maakt hij duidelijk dat Beens Groep werkt aan indrukwekkende projecten. “Dit is De Entree in Amsterdam: het gebied rond het Centraal Station krijgt een ander uiterlijk. Daar werken wij onder meer aan de bouw van een fiets- en parkeergarage onder de grond. Eerder realiseerden we in Amsterdam ook een parkeergarage onder een gracht”, vertelt Beens.

Altijd overlast

Juist in dat soort grote projecten in een toch vaak kleinschalige drukke omgeving ligt de expertise van Beens Groep. “Wij zijn er ons heel goed van bewust dat we overlast brengen. Naast technische kennis is communicatie met de omgeving ook heel belangrijk. Mensen zien je aanvankelijk liever gaan dan komen, maar als je het goed doet vinden ze het uiteindelijk jammer dat je gaat. Dat is waar we naar streven.”

Hij heeft het vermoeden dat Genemuiden niet precies weet wat zijn bedrijf doet. “Vermoedelijk komt bij de meeste mensen ‘beschoeiingen’ op, maar dat is maar een klein onderdeel van ons werk. We realiseren ook aanmeervoorzieningen, kadeconstructies in industriegebieden en binnensteden, maar ook baggerwerken is een belangrijke tak. We doen bijvoorbeeld tien jaar lang het onderhoud aan de Marinehaven van Den Helder. Voor baggerwerken hebben we een vestiging in Schagen.”

Onbekende tak van sport

Beens Groep grijpt het zestigjarig jubileum ook aan om meer naar buiten te treden. Het bedrijf vertelt graag over het werk, om jongeren meer warm te krijgen voor het vak. “Waterbouw is vaak een onbekende tak van sport, waardoor het steeds moeilijker wordt om in deze regio goede mensen te vinden. Terwijl we belangrijk werk doen: zorgen voor bereikbaarheid over het water én om het achterland te beschermen tegen het water. Aan dat laatste heeft Nederland zijn bestaan te danken. Dit was ooit één groot moerasland, maar dankzij waterwerken is het geworden wat het nu is.”

Meer weten over Beens Groep? Kijk dan op de onlangs vernieuwde website www.beensgroep.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500