Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Websites bouwen op de boerderij

Geplaatst op: 25 november 2019

Er wordt nog volop geklust aan de boerderij aan de rand van Zwartsluis. Restaurant De geschilde aardappel gaat in het voorjaar 2020 open, maar de eerste gasten maakten dit weekend al gebruik van de sfeervolle zakelijke ruimte.

Jacco en Jojanneke Krabbe bouwen hard aan hun droom: een biologisch restaurant met zakelijke ruimte voor bijeenkomsten en workshops en een vaar-in, oftewel de eerste drive-in voor boten. De herbergiers gingen de samenwerking aan met Platform 9. Ook dit bedrijf is nieuw en wordt gerund door Helga de Boer, webcoach uit Nieuwleusen, en Trea ten Kate, schrijfcoach uit Zwolle.

Op zoek naar een sfeervolle locatie

Platform 9 biedt workshops aan voor én door ondernemers. “Wij zochten een sfeervolle locatie waar ondernemers zich volledig kunnen concentreren op hun bedrijf”, zegt Trea ten Kate. Er was direct een klik tussen de ondernemers van Platform 9 en van De geschilde aardappel. “Afgelopen zomer hebben we de ruimte al gereserveerd, terwijl het dak van de boerderij aan de Zomerdijk er nog af was”, zegt Trea. “De gedrevenheid en creatieve ondernemerszin van Jacco en Jojanneke gaven ons het vertrouwen dat het goed zou komen.”

Wandeling door Zwartsluis of knuffelen met paarden

En het kwam goed. De workshopleiders en deelnemers kregen op vrijdag 22 november een warm welkom. De deelnemers gingen aan de slag in de workshop ‘Professioneel online in 1 weekend’. “De geschilde aardappel biedt alles wat we nodig hebben”, zegt Trea. “Tijdens zo’n weekend gaan de deelnemers hun eigen website ontwerpen, schrijven en bouwen. We hebben hier een hele fijne ruimte en alle faciliteiten zoals een groot beeldscherm en WiFi. Omdat er intensief wordt gewerkt, plannen we ook een buitenactiviteit. We kunnen hier kiezen uit een wandeling door de Wieden of langs de kade in het centrum van Zwartsluis waar de historische schepen van de bruine vloot aangemeerd liggen. Als dat qua weer niet kan, dan onderbreken we de workshop voor een bezoekje aan de stal van Jacco en Jojanneke, waar je even helemaal tot rust komt terwijl je de paarden knuffelt.”

Feestelijke lancering van nieuwe websites

“Het restaurant is nog niet klaar, dat gaat in het voorjaar van 2020 open”, zegt Jojanneke. “Maar we hebben alles op alles gezet om op tijd klaar te zijn voor onze eerste gasten: de groep ondernemers van Platform 9.” Dat is gelukt. Van 22 t/m 24 november schoven de eerste ondernemers aan. “Er is keihard gewerkt, zodat de deelnemers op zondagavond hun website konden lanceren”, zegt Trea. “Jacco en Jojanneke zorgden ervoor dat dat moment extra feestelijk werd. De sfeerverlichting ging aan en zij verzorgden een buffet met heerlijke biologische producten. Het ontbrak ons aan niets, zij hebben gastvrijheid echt in hun genen.” Op de website van Platform 9 worden de ondernemers mét hun gloednieuwe website voorgesteld. Ook de website van De geschilde aardappel is er te vinden, deze werd door Jojanneke zelf gebouwd tijdens een workshopweekend van Platform 9.

www.platform9.nl

www.degeschildeaardappel.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500