Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Diamanten huwelijk voor ‘verzamelaars’

Geplaatst op: 26 november 2019

Hendrik van Loo en Catherina Edink stapten op 26 november 1959 in het huwelijksbootje in de gemeente Kampen. Zestig jaar later ging burgemeester Bilder bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun 60 jarig huwelijksjubileum. Deze diamanten mijlpaal krijgt in combinatie met de bijzondere hobby van Henk en Tiny ‘verzamelen’ extra aandacht in het EO programma ‘Typisch Zwartewaterland’.

Henk en Tiny zijn beide in Kampen opgegroeid. Tijdens de dansles ontmoetten zij elkaar. Voor Henk was het liefde op het eerste gezicht. Na twee jaar verkering trouwde hij met zijn Tiny in het stadhuis in Kampen. Vijf jaar lang woonden ze op een bovenwoning in Kampen. Toen er twee kinderen geboren waren was een grotere woning meer dan welkom. Deze woning vonden ze aan de Kamperzeedijk. En daar wonen zij nog steeds met heel veel plezier. Henk en Tiny kregen vier kinderen. De familie Van Loo is in de loop der jaren flink uitgebreid met negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Toen het jongste kind de schoolleeftijd had bereikt ging Tiny weer aan het werk. Net als voor haar huwelijk als hulp in de huishouding. Henk was loodgieter bij Van der Sluis. Samen hebben ze al jaren een bijzondere hobby: verzamelen. Zij zijn fervente bezoekers van rommelmarkten en kringloopwinkels. Ze kopen spullen in om de persoonlijke verzamelingen aan te vullen. Daarnaast staan ze ook graag zelf op de markt achter hun eigen kraam. Deze hobby brengt beiden veel plezier en zorgt voor positieve energie.

De verzamelliefde van Henk en Tiny is ook de media niet ontgaan. Henk en Tiny zijn al een aantal keren te zien geweest op TV. Momenteel lopen er opnames voor het programma ‘Typisch Zwartewaterland’ van de Evangelische Omroep. In ‘Typisch’ volgt de EO gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Henk en Tiny voelen zich vereerd dat burgemeester Bilder hen komt feliciteren met hun diamanten huwelijk. En dat dit bezoek onderdeel is van de TV uitzending over echtpaar Van Loo, wordt bijzonder gewaardeerd.

Het diamanten huwelijksjubileum vieren Henk en Tiny samen met hun kinderen en klein- en achterkleinkinderen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500