Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drukke wintermarkt geeft en neemt tijd voor koffie

Geplaatst op: 27 november 2019

“We zijn helemaal leegverkocht”, glunderen Alie Spaan en Dyanne van der Haar op de wintermarkt in de Meente. Namens team Welzijn bemanden ze een kraam waar op het eind weinig meer op te ruimen is.

De dames staan al jaar en dag op de beide markten in de Meente. “Het is hier gezellig en druk. Mensen kunnen ook altijd een kopje koffie drinken.”

Meest gewild bij hun kraam was zoals gebruikelijk de boffert: krentenbrood met spek eromheen, gebakken door Mieke. “Die was in no time uitverkocht”, zegt Van der Haar. Logisch ook, want het is de enige manier om aan de boffert te komen: “We houden het recept geheim.”

Naast de specialiteit verkochten de dames ook cake, speculaas en zuurstokken. Een gouden greep op de uitgebreide markt. “Het was zo druk dat we zelfs geen tijd hadden voor koffie.” Ze vinden het niet erg: “We zijn erg tevreden, ook met de opbrengst.”

Daar kunnen de medewerkers weer mee aan de slag voor activiteiten. “Van de opbrengst van de vorige keer hebben we onder andere een hoedjewip gekocht.” Die werd woensdagmiddag niet alleen tentoongesteld, maar ook gebruikt. Degene met het hoogste puntenaantal krijgt een waardebon voor Top1Toys.  Met 29 punten is dat Annelien van de Ridder geworden.

Het geld kan ook gebruikt worden om een artiest in te huren op vrijdagmiddag. “We staan hier niet alleen om te verkopen, maar ook voor de reclame”, legt Spaan uit. “Zo kunnen we de mensen vertellen wat we doen.”

En dat blijkt nogal omvangrijk te zijn. Voorheen waren er drie verschillende afdelingen: dagbesteding, activiteiten en zorg. Nu zijn die drie samengevoegd tot een team: Welzijn. De activiteiten bestaan uit bijvoorbeeld een fijne middag met de feestdagen. Voor Tweede Kerstdag kunnen mensen zich aanmelden voor de Kerstverhalenbingo in het restaurant.

Ook is er een rolstoelfiets aangeschaft. Het team is daarvoor nog op zoek naar vrijwilligers. Ook zoekt team Welzijn nog oude telefoons waarvan zij een wondertelefoon kunnen maken. Voor beide zaken kunnen mensen zich melden in de Meente.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500