Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klaver Service is klaar voor de winterbandenwissel

Geplaatst op: 3 december 2019

“Het is eigenlijk al aan de late kant voor de winterbanden”, zegt Roger Klaver. “Meestal beginnen de mensen na de biestemerk al te wisselen.” Hij wisselde al banden in zijn tijd bij Altena en doet dat nu nog steeds.

Wie wil, kan de zomerbanden ook opslaan bij Klaver aan de Oosterbrugstraat. Verschillende mensen hebben dat al gedaan, hun auto is winterklaar. Want winterbanden zijn niet alleen voor sneeuw, vertelt Klaver. “De winterband doet eigenlijk al z’n werk als de temperaturen onder acht graden komen.”

In tien jaar banden verwisselen ga je wel kennis vergaren, zegt hij. “Je hebt profielen die gericht zijn op sneeuw, maar dat is hier niet nodig.  De Nederlandse winterband moet op een nat wegdek en met vorst maximale grip hebben. Maar als je in Oostenrijk rijdt, mag de band een wat opener structuur hebben om sneeuw af te voeren.”

In Nederland zijn allseason-banden ook geschikt, maar dan wel voor wie weinig rijdt, legt Klaver uit. “Als je veel kilometers maakt, is het aan te raden om zomer-en winterbanden te nemen. Want van allseason-banden blijft de slijtage hoog en in de zomer geven ze een stuk meer lawaai.”

Wie nog winterbanden wil, kan bij Klaver terecht op alle mogelijke manieren. “We leveren ook met velgen. Als je nog een paar jaar in je auto blijft rijden, is het aan te raden om gewoon een setje te nemen. Dan kunnen de wielen simpel vervangen worden.” Geen ruimte thuis voor de opslag van de banden? Dat is ook mogelijk bij Klaver.

Banden zijn bij hem in allerlei soorten en maten te kiezen, van budget tot a-merk. “Eigenlijk alles”, lacht hij. De banden worden doorgaans binnen 24 uur geleverd, maar soms ook dezelfde dag nog.”

Er zijn altijd mensen die pas op het laatste moment beslissen dat ze hun banden willen laten wisselen. “Dat vind ik een mooie uitdaging”, zegt Klaver. “Bij haast kunnen we kort schakelen.” Maar de meeste mensen beslissen in de periode tot en met half december. “Dat is de tijd dat mensen winterbanden nemen.”

En wie er denkt met winterbanden alleen niet te komen, ook daar heeft Klaver aan gedacht. Hij verhuurt namelijk ook sneeuwkettingen. Laat de winter maar komen. Wie het aandurft om toch op de (elektrische) brommer te stappen in de winter, is ook bij Klaver aan het juiste adres. Hij heeft alle benodigdheden, inclusief winterbanden voor de brommer.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500