Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank zamelt DE-waardepunten in

Geplaatst op: 6 december 2019

In december gaan de Lionsclubs in Nederland, samen met een groot aantal Voedselbanken, weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 130.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Helaas leven nog veel te veel mensen in Nederland onder de armoedegrens, ook in Zwartewaterland. In Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden verstrekt de Voedselbank Zwartewaterland de benodigde voedselpakketten.

Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers en als je van € 50 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid maar ook van samenhorigheid en betrokkenheid. Niet alleen in december, maar het gehele jaar door hoort koffie daar natuurlijk bij. “Laten we onze plaatsgenoten, waarvoor koffie niet zo vanzelfsprekend is, eens extra aandacht geven, dat is een kleine moeite. De totale opbrengst zal bij Douwe Egberts worden verzilverd voor koffie. Douwe Egberts zal ook dit jaar de opbrengst weer met een mooi percentage verhogen. De inzamelingsactie van vorig jaar leverde voor de Voedselbank Zwartewaterland op deze manier maar liefst 836 pakken koffie op”, aldus de Voedselbank.

Ondanks het feit dat het economisch beter gaat leven in Nederland nog ruim 599.000 huishoudens  onder de armoedegrens en 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. In de laatste update werd aangegeven dat het in totaal om 990.000 mensen gaat (volwassenen en kinderen samen). Helaas ook in onze gemeente. Jan Timmerman, voorzitter van Voedselbank Zwartewaterland: “Ook in deze decembermaand kunt u de waardepunten weer inleveren.”

Vanaf 9 december zijn er weer meer dan 1.000 inzamelpunten verspreid door het gehele land. Voor de Voedselbank Zwartewaterland kunnen de waardepunten in de speciaal hiervoor bestemde dozen worden ingeleverd bij de Boni en bij de Albert Heijn in Genemuiden, bij de Boni en de Jumbo in Hasselt en bij de Coöp in Zwartsluis. Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien ook nog veel punten hebben liggen, dan zijn die ook van harte welkom.

Hoewel deze inzamelingsactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de in Zwartewaterland ingezamelde punten ten goede aan pakken koffie voor de Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500