Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Via de Marslanden naar Amerika

Geplaatst op: 10 december 2019

Opvallende verschijning tussen de bedrijfspanden op De Marslanden: de gevels van een westernstadje aan de Marconistraat. Binnen huist een van de grootste specialisten in reizen naar Canada en de Verenigde Staten. “Mensen moeten hier de voorpret van de reis al ervaren”, verklaart directeur en oprichter Paul Backer over het uiterlijk van zijn bedrijf Tioga Tours.

Het innerlijk doet niet onder voor de buitenkant. Binnen bouwde Tioga Tours zo’n typisch Amerikaans restaurant uit de tijd van televisieserie Happy Days en een complete saloon. Daar klinkt moderne countrymuziek. In twee filmzalen verlekkeren reizigers zich alvast op de trip naar Canada of Amerika. “Alles draait hier om beleving…”, zegt Backer, terwijl hij bij een grote camper staat. “Die vinden ze in Amerika klein hoor… “, glimlacht de directeur.

Hij verhuisde in 2017 met zijn bedrijf vanuit vestigingen in Sint Jansklooster en Deventer naar Zwolle. Kwestie van uit het jasje gegroeid. Aan de Marconistraat werken ondertussen veertig medewerkers aan droomreizen naar de overkant van de grote plas. “Een belangrijke doelgroep zijn families die nog één keer met de kinderen op vakantie gaan en daar echt iets speciaals van willen maken. Dat zijn mensen die hun reis tot in de puntjes voorbereiden. In dat maatwerk zijn wij sterk.”

Groot Weergaloos Systeem

En dat terwijl Backer en zijn vrouw in de jaren tachtig startten met groepsreizen. Ze kochten een touringcar en reden groepen naar het Oostblok en Spanje. Begin jaren negentig verlegden ze de koers naar Amerika. “Toen groepsreizen minder in trek raakten, schakelden we over op individuele reizen. Met ons GWS-systeem (Groot Weergaloos Systeem) kunnen we maatwerk leveren én heel snel reageren op vragen van klanten. Als je een vakantie voorbereidt, wil je niet een week wachten op een antwoord van het reisbureau. Bovendien richten we ons volledig op Noord-Amerika, waardoor we echte specialisten zijn en veel meerwaarde bieden.”

Daarom bezoeken Amerikagangers uit heel Nederland en België het reisbureau in Zwolle. Ze hebben zich doorgaans online al goed voorbereid. “Maar uiteindelijk willen ze niet online boeken. De reis bespreken met ervaren adviseurs die het land door en door kennen, vinden ze belangrijk”, zegt Backer. Ook organiseert Tioga Tours tussen september en februari twee keer in de maand een Infodag, waarop belangstellenden alle informatie voor hun droomtrip krijgen.

Bekende highlights

Backer verwacht dat Canada en de Verenigde Staten in trek blijven. De aantrekkelijke dollarkoers speelt daarbij een rol. Populaire gebieden blijven West-Canada en Zuid-West Amerika. “Dat zijn de regio’s met de bekende highlights. Opvallend vind ik dat steeds meer mensen voor een relatief onbekende streek kiezen. Vaak zijn dat reizigers die voor de tweede keer die kant opgaan. Eén keer Amerika, smaakt naar meer.”

Zelf was hij uiteraard ook meerdere malen aan de andere kant van de oceaan. Aan de eerste reizen dankt zijn bedrijf de naam. “Door sneeuw, bosbranden en aardverschuivingen kwamen we steeds niet over de Tioga Pas”, legt Backer uit. Een kwarteeuw verder is zijn reisbureau het startpunt voor duizenden vakantiegangers die de berg in Yosemite Park wel weten te bedwingen.

Kijk voor meer informatie op www.tiogatours.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500