Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Manna valt weer op deurmat

Geplaatst op: 18 december 2019

Een grote groep vrijwilligers gaat dit weekend weer op pad om de Manna in Genemuiden te verspreiden. De Manna is het jaarlijkse kerst- en evangelisatie-tijdschrift van de gezamenlijke Genemuider kerken. Een blad waarin Genemuidenaren aan het woord komen. Gewone Genemuidenaren, die in hun leven iets bijzonders hebben meegemaakt, of iets speciaals doen, of voor een niet-alledaagse taak zijn gesteld. Zij vertellen erover en maken lezers deelgenoot van wat hun diepste drijfveer is bij deze bijzondere bezigheden.

Het thema van deze Manna is: ‘En het geschiedde…’  Er kan veel ‘geschieden’ in een mensenleven. Ouderen hebben de oorlog nog meegemaakt en vertellen hun verhalen. Jongeren reizen naar Israël en schrijven over hun ervaringen. Mensen maken soms keuzes die verstrekkende gevolgen hebben en willen dat met ons delen in deze Manna.

‘En het geschiedde…’ Drie woorden die ook in het kerstevangelie meerdere keren voorkomen. Er is veel gebeurd rond de geboorte van Jezus. Wonderlijke dingen, die duidelijk maken hoe bijzonder de geboorte van onze Zaligmaker was. De plaatselijke predikanten mediteren er over in hun columns, kinderen tekenen en schrijven er over.

In de Manna vindt u ook de aanvangstijden van de diensten die er D.V. rond Kerst en de jaarwisseling in de Genemuider kerken zullen worden gehouden. Die vermeldingen zijn als een uitnodiging bedoeld. “Ook als u niet gewend bent om naar een kerk te gaan, willen wij u van harte uitnodigen dit jaar eens een dienst te bezoeken: het zal uw kerstfeest zeker verrijken. En weet: in de kerk, maar vooral bij Jezus bent u altijd van harte welkom! We willen iedereen die, op welke wijze dan ook, heeft meegewerkt, hartelijk bedanken voor hun inzet! De redactie van Manna wenst u gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2020 toe”, aldus de redactie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500