Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harm Hoeve opent 2020 met concert

Geplaatst op: 3 januari 2020

Op zaterdag 4 januari geeft organist Harm Hoeve zijn jaarlijkse nieuwjaarsconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt, aanvang 20:00 uur.

De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. Ook worden verzoeknummers ten gehore gebracht. Dit jaar zal in het programma aandacht besteeds worden aan 75 jaar bevrijding met o.a. Piet-Hein-Rhapsodie, fantasie over The Sound of Music en March Land of Hope and Glory.

Het concert wordt geopend en beëindigt met fantasieën op bekende liederen die naar hartenlust meegezongen kunnen worden. Een improvisatie, over ter plekke op te geven liederen door het publiek, is ook in het programma opgenomen. Bij dit concert worden videoschermen in de kerk geplaatst waarop de verrichtingen van organist en registranten te volgen zijn.

Vanaf 19:00 uur gaan de kerkdeuren open. Voor het concert kan een gratis kopje koffie of thee genuttigd worden in de ruimte achter het orgel. Het orgel van de Grote Kerk in Hasselt behoort tot de mooiste orgels van Nederland. De klank is zeer divers; enerzijds lieflijk, anderzijds imponerend in volume. De goede akoestiek van de kerkruimte geeft de klank een kathedrale allure.

De organisatie hoopt ook dit jaar veel muziekliefhebbers te ontmoeten. Voor meer informatie zie: www.harmhoeve.nl

De toegang is € 10. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis en tot 16 jaar wordt € 5 euro betaald.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500