Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brontosauriers winnen de Ruutnacht

Geplaatst op: 4 januari 2020

Het team ‘De Brontosauriers’ in de prestatiepoule en ‘Plantium’ bij de recreanten, zijn de winnaars van de tiende editie van de Ruutnacht.

Volleybalvereniging Ruutvoorn kijkt terug op een sportief en bovenal gezellig volleybaltoernooi. In de avond en een gedeelte van de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 januari kwamen 21 teams naar d’Overtoom. Volgens toernooi’directeur’ Dik Beens verliep het toernooi goed en gesmeerd.  Vooral de schermen in de gang en kantine van d’Overtoom zagen er gelikt uit met de actuele standen in de drie poules.

Zeven teams streden in de prestatiepoule. Tegen een uur of twee eindigde na alle poule wedstrijden ‘De Brontosauriers’ als eerste. De ploeg uit IJsselmuiden is de opvolger van het Kamper/Genemuider team ‘De nachtbrakers’. De Dakhakkers uit Genemuiden met gretige jonge jongens, eindigde als tweede. Veertien teams, verdeeld over 2 poules, streden om de eer bij de recreanten. Na een spannende kruisfinale zegevierde het team van ‘Plantium’ uit Staphorst in de finale. Het team ‘Werkis’ was evenals vorig jaar een goede tweede.

Alle kampioenen mochten bij de prijsuitreiking aan de speciale kampioenstafel plaatsnemen. Zij gingen met de prijzen rond half vier naar huis.

Het nachttoernooi werd afgesloten met een traditioneel ontbijtje dat door de organiserende Ruutvoorn-recreatieheren werd bereid. Een broodje met ham, worst, kaas of ei hoorde erbij.

Het was een geslaagd toernooi. Enige dissonant was de vernieling in een zaal waar niet gevolleybald hoefde te worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500