Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeersoverlast op de Ceintuurbaan

Geplaatst op: 4 januari 2020

Het spoor tussen Zwolle en Herfte wordt verbreed. In januari 2020 begint aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail met de bouw van een nieuw spoor- en fietsviaduct over de Ceintuurbaan. Dit zorgt voor overlast voor het wegverkeer op de Ceintuurbaan, met name tijdens de spits. De werkzaamheden starten op vrijdag 10 januari 2020.

Van vrijdag 10 januari 19.00 uur tot maandag 13 januari 06.00 uur is de Ceintuurbaan ter hoogte van de spoorkruising afgesloten. Dit is nodig voor het slopen van het oude fietsviaduct. De omleidingsroute loopt voor autoverkeer via de IJsselallee en voor fietsverkeer via de Marsweg. Ter plekke wordt de omleidingsroute aangegeven met borden.

Vanaf maandag 13 januari tot en met juni 2020 is op de Ceintuurbaan ter hoogte van de spoorkruising continu één rijstrook per rijrichting afgesloten. Er geldt dan een maximum snelheid van 50 km per uur. Dit kan met name in de spits leiden tot overlast.

Advies
Verkeer dat tussen de N35 en de A28 rijdt op de route van de wegwerkzaamheden kan nu beter omrijden via de IJsselallee. Dit advies staat ook vermeld op digitale informatieborden aan de weg.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500