Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Sterk merk’ Sportclub wil naar derde divisie

Geplaatst op: 22 januari 2020

Het nieuwe Sportclub-tenue

Sportclub Genemuiden wil ‘een stapje maken’ naar de derde klasse en het aandeel Genemuider jongens moet daarbij aanzienlijk zijn. Dat zei voorzitter Luuk Drost woensdagavond tijdens zijn eerste Nieuwjaarsspeech voor Businessclub de Wetering. Hij is ondertussen 103 dagen voorzitter van de club die hij in die periode nog beter heeft leren kennen.

Drost betrok alle vrijwilligers, van kantinemedewerkers tot trainers, in zijn toespraak. “Zonder hen kunnen wij op zaterdag niet voetballen of na afloop een biertje of fris drinken”, aldus Drost, die tevreden is over de resultaten van het eerste elftal. “De prestaties komen overeen met de verwachtingen. Een vijfde plek is een keurige prestatie”, vindt Drost. De voorzitter is blij dat er weer twee nieuwe jongelingen op de deur van het eerste elftal rammelen.

Drost wees er ook op dat Sportclub Genemuiden dit jaar negentig jaar bestaat. Dat wordt gevierd met een feestavond op 24 oktober. In de zomer daarop wil de club beginnen met de aanpak van de nieuwe accommodatie. Dan speelt Genemuiden ondertussen in nieuwe tenues. Albert Flier is ook voor de komende acht jaar kledingleverancier van Sportclub. Hij presenteerde woensdag de nieuwe tenues, opnieuw van Puma.

Met de Businessclub de Wetering blijft het ondertussen meer dan crescendo gaan. Opnieuw steeg het ledenaantal met 10 procent. “Sportclub is nog steeds een sterk merk”, concludeert voorzitter Raymond van Dijk dan ook. Onder meer het Prins Mauritshuis, Hekon Valentijn en Akroh Industries traden toe tot het commerciële keurkorps. Grootste nieuws op sponsorvlak is echter te vinden in de jeugdafdeling. Na tien jaar stopt Rabobank IJsseldelta als hoofdsponsor van de jeugd. Het betrekkelijk nieuwe bedrijf Sycade Group uit Zwolle stapt de komende vijf jaar in dat gat. Morgen meer daarover op de site.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500