Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coster reikt eerste energiebespaartas uit

Geplaatst op: 28 januari 2020

Mastenbroeker Van den Berg kreeg dinsdagavond in d’ Overtoom de eerste Energiebespaartas uit handen van wethouder Coster. Alle aanwezigen kregen aan het einde van de bijeenkomst over duurzaam wonen dezelfde tas. Er zitten energiebesparende materialen in en een voucher van veertig euro die te besteden is bij de Zwartewaterlandse doe-het-zelf-zaken.

Voorzitter John Bakker van Energiek Zwartewaterland lichtte in een kort welkomstwoord de voorlopige resultaten van de duurzame acties in Zwartewaterland toe. DCZ van Egbert Brouwer informeerde zevenhonderd inwoners over de mogelijkheden, 260 mensen wilden vervolgens een gratis energiescan en 185 mensen voerden vervolgens ook daadwerkelijk maatregelen uit.

Dat doen ze vooral om de energierekening omlaag te krijgen of om comfortabeler te kunnen wonen. Ook het milieu speelt een rol, maar van de ongeveer vijftig aanwezigen staken er dinsdag maar twee de hand op met die reden als argument voor de komst.

Een aantal mensen in de zaal wacht ook op duidelijkheid van de gemeente Zwartewaterland, zo bleek al snel tijdens de avond. Ze wachten op de alternatieven voor gas. Daarover moet de gemeente echter nog een ei leggen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500