Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weer excursiereis naar Auschwitz

Geplaatst op: 4 februari 2020

De stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland organiseert voor dit jaar weer een excursiereis naar Auschwitz en Krakau. Het is een vierdaagse reis van 6-9 oktober.

Het grootste vernietigingskamp van de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog kreeg in januari veel aandacht vanwege het feit dat het kamp 75 jaar geleden werd bevrijd door de Russen. Regeringsleiders uit de hele wereld, waaronder koning Willem Alexander en koningin Maxima, waren bij de herdenking in Auschwitz januari aanwezig.

In het kamp Auschwitz-Birkenau zijn meer dan een miljoen Joden vermoord. De deelnemers aan de reis, die vorig jaar werd gemaakt naar het kamp, waren zeer onder de indruk van wat zij zagen en hoorden op deze  plek. Tijdens de vierdaagse reis, waarbij de deelnemers verblijven in een hotel in de Joodse wijk van Krakau wordt ook een bezoek gebracht aan de fabriek van Oskar Schindler. Deze man redde het leven van meer dan 1000 Joden door ze in zijn emaillefabriek in Krakau te laten werken. Zo wist hij de Joden uit de klauwen van de Nazi’s te houden. De fabriek is nu een museum.

Wie belangstelling heeft voor deelname aan de reis kan zich opgeven bij Erik Hilhorst, penningmeester van de stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland. Opgave via zijn email-adres: erikhilhorst@kpnmail.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500