Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente onderzoekt nieuwe fietspaden richting Hasselt

Geplaatst op: 7 februari 2020

De gemeente gaat de mogelijkheid van een fietspad naar Hasselt langs de provinciale weg onderzoeken. Dat blijkt uit een concept nota van uitgangspunten voor twee uitbreidingen van het industrieterrein, die maken onder meer nieuwbouw van Condor mogelijk.

Een van die uitgangspunten is een kortere fietsroute naar Hasselt. Fietsers moeten tussen beide stadjes nu zeven kilometer wegtrappen. Met een snellere verbinding tussen Cellemuidendijk en het industrieterrein kan daar al twee kilometer vanaf. Nog sneller zou uiteraard een route langs de provinciale weg zijn.

Ook voor het autoverkeer moeten er aanpassingen komen. Uit een rapport blijkt dat een nieuwe rotonde aan de noordkant van de toekomstige Condor daarbij de voorkeur heeft. Ook moet er dan een nieuwe weg naar de oostkant van het bedrijventerrein komen, waarover ook de Blokmat en de Sisalstraat bereikbaar zijn.

Nieuwe bedrijven op de uitbreidingen Zuid en Oost mogen straks niet hoger dan zestien meter bouwen en wat dichterbij de omwonenden hooguit twaalf meter. Rondom het bedrijventerrein komt volgens de nota van uitgangspunten een strook van dertig meter met daarin groen en mogelijkheden voor wateropvang.

Op de uitbreidingslocaties is straks geen ruimte voor alle soorten bedrijven. De gemeente sluit onder meer tankstations, horeca, grote detailhandel, bedrijfswoningen en seksinrichtingen uit.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500