Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Flier en Eenkhoorn mogen naar NK

Geplaatst op: 9 februari 2020

Twee Zwartewaterruiters hebben een ticket bemachtigd voor de Nederlandse Kampioenschappen die verreden worden op 28 februari en 6 maart.

Afgelopen weekend kwamen Janine Flier en Louanne Eenkhoorn goed voor de dag tijdens de regio kampioenschappen in Hellendoorn.

Janine Flier kwam in de ring met haar paard Harley. De combinatie liet een mooie proef zien in de klasse Z2. Met een percentage van 68,750% kwamen ze hiermee op de 3e plaats. Met deze score mochten ze door naar de kür op muziek. Janine reed hier voor de eerste keer haar nieuwe kür en wist hiervoor een percentage van 72,625% te halen. Met een mooi gemiddelde va 70,688% won de combinatie de 3e prijs en zijn ze door naar de Nederandse kampioenschappen.

Louanne Eenkhoorn heeft de jury laten genieten van een sterke proef met haar paard Kenzo del Estoril. In een groot deelnemersveld in de klasse L2 werden ze beloond met een percentage van 71,583%. Hiermee hebben ze een podiumplaats weten te bemachtigen. Met de 2e prijs mag de combinatie zich reserve kampioen noemen en ontvingen ook zij een kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen.

In Staphorst werd er een springconcours georganiseerd. Evelien Fuite verscheen hier aan de start met haar paard First Impression. De combinatie heeft hier een mooie foutloze ronde neergezet en met een tijd van 41,29 secondenhebben ze hiermee de 3e prijs behaald in de klasse L.

Marloes de Vries was afgereisd naar Kampen waar een dressuurwedstrijd voor pony’s werd georganiseerd.

Zij verscheen in de ring met haar pony Warenzo. De combinatie heeft een nette proef gereden en kreeg

hiervoor 189,5 punten van de jury. Hiermee wonnen ze de 5e prijs in de klasse B categorie D/E.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500