Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uitbreiding Zevenhont is vooral voor productiebedrijven

Geplaatst op: 13 februari 2020

De geplande uitbreiding van het industrieterrein Zevenhont is vooral bedoeld voor productiebedrijven. Dat bleek donderdagavond tijdens een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraadsleden. Ook omwonenden en andere belangstellenden waren daarbij aanwezig.

Zelfstandige kantoren, zoals bijvoorbeeld van accountants of adviesbureau, zijn in principe niet welkom op Oost. Die zouden er voor zorgen dat andere bedrijven aan hogere milieuvergunningen moeten voldoen. De gemeente wil verder zorgen dat ‘herriemakers’ zoveel mogelijk in het midden van de uitbreiding komen, zodat omwonenden er zo min mogelijk last van hebben.

Omwonenden maken zich onder meer zorgen om de toenemende verkeersdruk. Volgens een van de aanwezigen wordt Cellemuiden steeds vaker als sluiproute gebruikt, vanwege de drukte op de provinciale weg tussen Genemuiden en Hasselt. De gemeente wil mede daarom de fietsverbinding verbeteren, zodat meer Hasselters op de fiets naar het werk in Genemuiden komen. Ook moet een nieuwe rotonde het verkeer ontlasten.

De gemeente wil verder voor een gescheiden watersysteem zorgen, zodat het water afkomstig van het industrieterrein niet vermengd wordt met water voor agrarisch gebruik. Volgens de betrokken projectleider zijn agrariërs ook nu al bang dat hun dieren ziek worden van het water in de sloten.

Bedoeling is dat de plannen dit voorjaar in de inspraak komen, waarna de gemeenteraad uiteindelijk nog voor de zomer een besluit kan nemen over de uitbreiding. Dat zou betekenen dat Genemuiden over 17 hectare nieuw bedrijfsterrein kan beschikken, exclusief de hectares die de Condor-groep plant. De schreeuw om nieuwe terreinen zou groot zijn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Uitbreiding Zevenhont is vooral voor productiebedrijven

  1. Hondenuitlaatservice schreef:

    Genemuiden: steeds meer het Ruhrgebied van zwartewaterland.

  2. Cor schreef:

    De omwonenden maken zich zorgen over veel meer zaken dan de sluiproute. Helaas is de gemeente op tal van ‘terreinen’ de regie volledig kwijt. Zelfs op het simpele feit dat de ene ‘brutale’ omwonende wel iets mag roepen op een raadsinformatieavond en een andere (die dit netjes vraagt) niet
    35 andere cruciale vragen kwamen hierdoor ook niet aan de orde. Hoe belangrijk alles is voor de gemeenteraad blijkt wel uit het feit dat niemand vroeg, waar de cellemuidendijk ook alweer ligt. Wellicht weet dit alleen Bilderdijk. ‘Hamerstukken’ worden blind getekend, een beetje gesputter van Martijn Riezebosch zal hier niks aan veranderen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500