Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onderzoek naar verzakken grond Binnenlanden

Geplaatst op: 15 februari 2020

Wetland Wonen werkt aan het verbeteren van 144 huurwoningen in de wijk Binnenlanden-West. De corporatie neemt verschillende soorten maatregelen om de wijk te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst. De werkzaamheden variëren van onderhoud in combinatie met het aanbrengen van isolatie en zonnepanelen, volledig vernieuwen van de gevel en het dak tot de sloop en nieuwbouw van achttien woning.

Om de werkzaamheden zorgvuldig voor te bereiden worden er verschillende onderzoeken uitgevoerd. Er is onderzoek uitgevoerd naar beschermde diersoorten in de wijk en er zijn asbestinventarisaties gedaan. Nu volgt een onderzoek naar de bodemopbouw.

Bij een aantal huurwoningen in deze wijk is te zien dat de grond zakt. Dat kan invloed hebben op de bodemopbouw en het gewicht dat de grond kan dragen. Door de bodemopbouw op verschillende plekken te meten brengt Wetland Wonen in kaart of de bodem op dit moment geschikt is voor de werkzaamheden die zij bij de huurwoningen wil uitvoeren.

Wanneer vindt dit onderzoek plaats
In de week van 24 februari start Koops grondmechanica met het bodemonderzoek. Zij gaan met een mini sondeerrups tot een diepte van 18 meter boren in de grond van een aantal voortuinen in de wijk Binnenlanden-West. Deze werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. De bewoners bij wie de boring plaatsvindt, direct omwonenden en de gemeente zijn door Wetland Wonen geïnformeerd over dit onderzoek.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500