Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kracht en conditie in 45 minuten

Geplaatst op: 25 februari 2020

Afvallen? Sterkere spieren? Meer conditie? Bij Stichting Zwembaden Zwartewaterland  (SZZ) hoef je geen keuze meer te maken tussen je doelen. In de zwembaden Bestevaer (Genemuiden) en De Kragge (Zwartsluis) biedt SZZ nu Aqua Intensity en Aqua Board Fit in gecombineerde vorm aan. Zo Aquaboost jij jezelf in slechts 45 minuten per week naar minder kilo’s en meer kracht en conditie. “Ideaal voor mensen met weinig tijd, die een hoog rendement willen halen”, stelt SZZ-directeur Raymond Spijkerman.

“Met Aqua Intensity wissel je maximale inspanning af met relatieve rust”, legt Spijkerman uit. “Hierdoor stimuleer je de stofwisseling, wat de verbanding van vetweefsel ten goede komt. En er is ook nog eens sprake van een ‘after-burn-effect’, waarbij je later op de dag nog steeds meer calorieën verbruikt. Ideaal als je af wilt vallen en conditie op wilt bouwen. Aqua Board Fit is juist weer gericht op stabiliteit en balans en maakt je spieren krachtiger.”

Aqua Intensity
Een full body workout, waarbij steeds een ander spiergroep extra getraind wordt. Zo laat Aqua Intensity zich het best omschrijven, stelt Spijkerman. “Na een goede warming up starten de oefeningen, individueel of in tweetallen. Door het water lopen, knie heffen en met je hak je bil aan tikken. Of boksoefeningen doen. Eerst op rustig tempo en vervolgens versneld, verlengd of verzwaard. Met gewichten, kettlebels of autobanden. Die cycli herhalen we steeds. Zo ben je in staat meerdere keren per les alles te geven. Goed voor je uithoudingsvermogen en vetverbranding.”

Aqua Board Fit
Trainen op een drijvende mat. Voor die uitdaging sta je bij Aqua Board Fit volgens Spijkerman. “Op deze mat voer je oefeningen uit, terwijl je continue bezig bent om je balans te houden. De bewegingen van de mat zorgen voor de extra intensiteit. En bieden je een training die met geen enkele andere training te vergelijken is. Door te werken aan je stabiliteit, houding en balans train je spieren waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.”

Jong en oud
Je voelt je fitter, actiever en sterker weet Spijkerman. “En de kans blessures is klein. Dankzij het water is de druk op je gewrichten minimaal. Dat maakt zowel Aqua Intensity als Aqua Board Fit geschikt voor jong en oud en voor geoefende en niet-geoefende zwemmers.”

Tijden en tarieven
Zowel Aqua Intensity als Aqua Board Fit biedt SZZ in Bestevaer en De Kragge aan op donderdagavond. In Genemuiden tussen 20.15 en 21.00 uur en in Zwartsluis tussen 21.15 en 22.00 uur. “We starten op 5 maart met twee groepen in zowel Genemuiden als Zwartsluis. De ene groep volgt eerst vier weken Aqua Intensity. De andere eerst Aqua Board Fit. Na vier lessen wisselen de trainingen van groep. Zo kan iedereen in zijn eigen zwembad het combi-programma voor 55,- euro volgen.”

Meer info
Opgeven voor zwembad Bestevaer kan met een telefoontje naar 038-385 67 26 of een e-mail naar bestevaer@zwembadenszz.nl. Voor zwembad De Kragge kun je bellen naar 038-3866203 of e-mailen naar dekragge@zwembadenszz.nl. Uiteraard kun je Aqua Intensity en Aqua Board Fit ook los van elkaar volgen. Kijk op dekragge.nl of zwembadbestevaer.nl naar de mogelijkheden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500