Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Kies niet voor geldwolven, kies voor het grutto-ei’

Geplaatst op: 28 februari 2020

Ruth Pierik vraagt zich af of de lokale politiek ook maar iets om landbouw en natuur geeft. Ze sprak donderdag de gemeenteraad in niet mis te verstane bewoordingen toe. “Het geld regeert in Zwartewaterland. Geldwolven en projectontwikkelaars zijn belangrijker dan grutto-eieren en lammetjes. Natuur en landbouw wordt steeds verder opgerold”, aldus de bewoonster van Cellemuiden.

Ze sprak in met het oog op de Omgevingsvisie en de aanstaande uitbreidingen van het industrieterrein. Ook de beoogde woningbouw aan de andere kant van de Hasselterdijk stemt haar niet vrolijk. “Ik kan er echt niet bij dat christelijke partijen met dit soort plannen kunnen instemmen. Jullie hebben alleen oog voor het geld. Dat raakt me en het maakt me heel erg verdrietig”, aldus Pierik.

Volgens haar kan de politiek makkelijk zeggen ’tot hier en niet verder’, maar keer op keer wordt in haar ogen de zijde van de industrie gekozen. “Ten diepste maak het jullie niet uit dat de natuur wordt verwoest, wees er maar trots op”, sneerde Pierik. Zij nodigde alle raadsleden uit om op 28 maart naar het Boerendiekhuus te komen. Dan wil ze de politiek laten zien hoe mooi de omgeving daar is.

Tot behandeling van de Omgevingsvisie kwam het donderdag overigens niet. Er waren zoveel insprekers dat er weinig tijd over bleef voor de hele agenda. Woningbouw in de Driehoek, het plan Overwaters, werd wel behandeld. Die is in feite niet meer tegen te houden, zo bleek.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500