26 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub weet niet te winnen bij Eemdijk

Geplaatst op: 29 februari 2020

De topper tussen Eemdijk en Sportclub Genemuiden eindigde zaterdagmiddag in 0-0. De groen-witten konden daardoor niet dichter naar de kopploegen toe kruipen, hoewel koploper Staphorst verl00r op Urk.

Voor rust kregen beide ploegen bijzonder weinig kansen. Ook na de rust was het bepaald geen kansenfestival. Velda was dichtbij een treffer op aangeven van Brouwer, maar kon net geen teen tegen de bal krijgen. Ook na een corner van Boutzamar kreeg Velda nog een mogelijkheid.

Na afloop maakte Sportclub bekend dat Frank Kuurman vertrekt bij de club. Hij is bezig aan zijn vierde seizoen. Kuurman kwam destijds over van Staphorst en moest eerst in het tweede elftal spelen, vanwege de zogenoemde buitenlandersregeling. Later kwam hij alsnog bij de selectie en speelde hij ruim honderd wedstrijden. Tot een echte basisspeler groeide hij niet uit. Na Baicadila is het de tweede aanvaller die vertrekt bij Sportclub.