Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verliest en eindigt met negen man

Geplaatst op: 7 maart 2020

Sportclub Genemuiden leed zaterdagmiddag op eigen veld een dure 2-3 nederlaag tegen HZVV. De ploeg moest een helft met tien man spelen omdat Rens van Benthem vlak voor rust tegen zijn tweede gele kaart aanliep. HZVV maakte kort daarvoor de gelijkmaker, waardoor de ruststand 1-1 was. Omdat Staphorst van Eemdijk won, staat Genemuiden nu tien punten achter op de koploper. Ook Brouwer kreeg in de tweede helft ook rood. 

Beide ploegen speelden voor rust in hoog tempo en gingen voor de winst. Genemuiden kwam na een dik kwartier op voorsprong. Na een overtreding mocht Omar Kavak van elf meter aanleggen en zo’n buitenkansje mist de aanvaller zelden en ook nu niet: 1-0. Daarna kwamen er kansen op een verdubbeling van de score, maar telkens redde doelman Streutker bekwaam, ongetwijfeld tot ergernis van zijn broer Jens Jurn, die bij Genemuiden speelt.

Vlak voor rust ging het mis. Uit een corner werkten de gasten uit Hoogeveen de achterstand weg. Dat was op dat moment niet helemaal verdiend. Tot overmaat van ramp liep Van Benthem kort daarop tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor Genemuiden in een minuut de wedstrijd weg gooide.

Toen Valente na rust de 1-2 maakte, leek de wedstrijd inderdaad beslist. Genemuiden zette daarna wel aan, maar speelde ook vol irritatie door de achterstand. Met de 1-3 van Djababoe was de wedstrijd definitief gespeeld. Genemuiden kreeg in de uiterste slotfase nog wel een tweede strafschop, die om onduidelijke redenen werd gegeven. Die schoot Kay Velda binnen: 2-3.

Daarna ontspoorde de wedstrijd nog een keer, waarna Bart Jan Brouwer ook met een rode kaart naar de kleedkamer mocht. Diep in de blessuretijd kreeg Kavak zelfs nog een kans op 3-3. Zover kwam het niet meer.

Volgende week gaat Genemuiden op bezoek bij ACV. De Drenten lieten zaterdag punten liggen op Urk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500