Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brief burgemeester Bilder

Geplaatst op: 16 maart 2020

Beste inwoners van Zwartewaterland,

Gisteren heeft het kabinet een nieuw pakket maatregelen aangekondigd om verspreiding van het gevaarlijke coronavirus tegen te gaan. Naast de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, sluiten nu ook scholen, sportgelegenheden en horeca tot 6 april hun deuren.

Deze maatregelen zijn ingrijpend maar noodzakelijk. Ik constateer dat massaal gehoor wordt gegeven aan het volgen van deze maatregelen. Het is ook belangrijk dat we dit doen.

Wij leven in een periode van onzekerheid. Er zijn grote zorgen over onze gezondheidssituatie en de daaraan verbonden risico’s. Dit vraagt het een en ander van een ieder van ons. En juist op dit moment laten we zien dat we een gemeenschap zijn met oog voor elkaar. Om mij heen zie ik inwoners hun verantwoordelijkheid nemen. Verschillende initiatieven worden ontplooid om elkaar te helpen. Het is goed om te zien hoe de inwoners van Zwartewaterland voor elkaar klaar staan als het nodig is. Deze betrokkenheid past bij onze gemeenschap. Ik wil u allen oproepen om binnen uw mogelijkheden ook een steentje bij te dragen.

Ook wil ik graag mijn waardering uitspreken voor de mensen in de zorg. Onder zware omstandigheden staan ze voor ons klaar. Hun inzet is onmisbaar.

Vanaf vandaag geef ik iedere dag op lokale radiozender Zwartewater FM een actuele stand van zaken over ontwikkelingen in de samenleving en de gemeentelijke dienstverlening.

Het is een voorrecht om burgemeester te zijn van deze gemeente, waar het noaberschap hoog in het vaandel staat. Deze gemeenschapszin is onmisbaar in de huidige situatie. Laten we hopen op en bidden voor een goede afloop.

Eddy Bilder

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500