Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leger des Heils ‘staat klaar’

Geplaatst op: 16 maart 2020

Net als vele andere geloofsgemeenschappen houdt het Leger des Heils tot nader order (6 april) op zondag haar deuren gesloten in verband met de corona-uitbraak in Nederland. “Maar dat betekent niet dat we niet voor onze medemens klaar staan”, aldus kapitein Eric Kamperman, voorganger van het Leger des Heils in Kampen en Genemuiden.

“Integendeel. Juist in deze tijden voelen we ons geroepen om heel praktisch de opdracht van Jezus na te leven: Heb uw naaste lief als uzelf. We willen graag, daar waar kan, mensen onze hulp aan bieden. In het bijzonder onze meest kwetsbare medemensen. In de praktijk betekent dit dat we iedere dag voor alle hulp- en ondersteuningsvragen telefonisch bereikbaar zijn. Of dit nu gaat om een luisterend oor of praktische hulp zoals het halen van een boodschap. Mensen kunnen ons bellen op telefoonnummer 06 – 40061279. Daarnaast is ‘t `Kruispunt op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 – 12.00 uur geopend voor mensen die onze hulp echt nodig hebben. Ook brengen we verse maaltijden rond bij onze meest kwetsbare medemens.”

Kamperman licht toe dat de kledingwinkel in ‘t Kruispunt vanwege de strengere hygiëneregels helaas niet geopend zal zijn. “Maar natuurlijk verstrekken we in noodgevallen kleding aan mensen die dit nodig hebben.”

Kamperman roept niet alleen de vrijwilligers van ‘t Kruispunt op om klaar te staan voor de ander. “Als er mensen in Genemuiden zijn die ons willen helpen, neem dan alsjeblieft contact op met een van onze lokale coördinatoren Alita Bastiaannet op telefoonnummer 06-12516375. Laten we in deze onzekere tijden waar veel mensen aan huis gekluisterd zijn gezamenlijk naar elkaar om kijken.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500