Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee nieuwe besmettingen in Genemuiden

Geplaatst op: 27 maart 2020

Opnieuw zijn twee Genemuidenaren besmet met het coronavirus, volgens de cijfers van de GGD zijn er in Genemuiden nu zeven patiënten. “Maar het werkelijke aantal ligt veel hoger. Veel mensen kampen met verschijnselen van longontsteking. Een aantal Genemuidenaren ligt in het ziekenhuis, waarvan een aantal in zorgwekkende toestand”, aldus burgemeester Bilder vrijdagavond op ZwartewaterFM.

“Ook volgens de huisartsen woekert het virus nog steeds rond in onze gemeente. Dat betekent veel reden tot zorg. We moeten ons aan de maatregelen blijven houden”, zegt Bilder. Ook in Hasselt kwam er weer een besmetting bij, waardoor het totale aantal besmettingen ondertussen op 39 ligt. “Ook landelijk zien we helaas nog weinig positieve ontwikkelingen, hoewel het RIVM zegt dat het aantal besmettingen afvlakt.”

Bilder gaf de boodschap van de huisartsen door dat mensen met andere zorgklachten gewoon contact met de huisartsen moeten zoeken. “De artsen selecteren: de gewone zorg gaat gewoon door”, aldus Bilder. De burgemeester is onder de indruk van alle lokale initiatieven. “De saamhorigheid is heel mooi. Ook vanuit de rest van het land ontvang ik veel medeleven voor onze gemeente. Veel mensen leven mee met het leed dat ons overkomt.”

Opnieuw gaan we een zondag zonder kerkdiensten tegemoet. “Diensten zijn helaas nog steeds niet mogelijk, hoewel veel mensen in de woonkamer luisteren naar de diensten in afgeslankte vorm. Maar dat is niet de beleving van een dienst in een kerkgebouw waarnaar we zo smachten.”

Bilder waarschuwt voor ‘hele slechte mensen’ die een slaatje uit de crisis proberen te slaan. Ze proberen online gegevens te ontfutselen. “Geef nooit codes of andere persoonlijke informatie”, waarschuwt Bilder. Hij roept ondernemers met vragen of problemen ook op om zich te melden. Tenslotte is hij te spreken over de winkeliers die zich goed aan de maatregelen houden.

Dit weekeinde komt de burgemeester niet met een update. Maandag is hij weer te beluisteren bij ZwartewaterFM.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500