Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Kans op besmetting in Genemuiden heel serieus’

Geplaatst op: 2 april 2020

“De kans dat je in Genemuiden op dit moment besmet raakt, is heel serieus”, zei burgemeester Bilder donderdag op ZwartewaterFM met de meest recente coronacijfers in het achterhoofd. Waar zich in Zwartsluis niemand bij de huisarts moest melden en in Hasselt één kwamen maar liefst acht Genemuidenaren met serieus klachten bij de huisarts. 

Daarnaast zijn er weer twee Zwartewaterlanders overleden, waardoor het aantal slachtoffers nu volgens de burgemeester op zeventien ligt. Ook zijn er donderdag weer twee inwoners naar het ziekenhuis gebracht: een Genemuidenaar en een Hasselter.

Bilder roept inwoners van de gemeente daarom op om zich ook met het aanstaande mooie weer aan de regels te blijven houden. “We willen er allemaal lekker op uit, die drang heb ik ook, maar laten we ons alsjeblieft aan de regels houden. Zoek de gebruikelijke ommetjes, zoals de dijk rondom Genemuiden en de Stenendijk in Hasselt, misschien een keer niet op. Ga je er op uit, neem dan extra je verantwoordelijkheid.”

De burgemeester vraagt opnieuw begrip voor de situatie in de ouderenzorg. “Medewerkers hebben het ontzettend zwaar. Zij zijn de uitvoerders van het beleid dat onze gezondheid moet beschermen. Ga ze daarom niet verbaal bejegenen of verwijten maken omdat je familieleden in de verzorgingscentra niet kunt bezoeken.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500