Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Kans op besmetting in Genemuiden heel serieus’

Geplaatst op: 2 april 2020

“De kans dat je in Genemuiden op dit moment besmet raakt, is heel serieus”, zei burgemeester Bilder donderdag op ZwartewaterFM met de meest recente coronacijfers in het achterhoofd. Waar zich in Zwartsluis niemand bij de huisarts moest melden en in Hasselt één kwamen maar liefst acht Genemuidenaren met serieus klachten bij de huisarts. 

Daarnaast zijn er weer twee Zwartewaterlanders overleden, waardoor het aantal slachtoffers nu volgens de burgemeester op zeventien ligt. Ook zijn er donderdag weer twee inwoners naar het ziekenhuis gebracht: een Genemuidenaar en een Hasselter.

Bilder roept inwoners van de gemeente daarom op om zich ook met het aanstaande mooie weer aan de regels te blijven houden. “We willen er allemaal lekker op uit, die drang heb ik ook, maar laten we ons alsjeblieft aan de regels houden. Zoek de gebruikelijke ommetjes, zoals de dijk rondom Genemuiden en de Stenendijk in Hasselt, misschien een keer niet op. Ga je er op uit, neem dan extra je verantwoordelijkheid.”

De burgemeester vraagt opnieuw begrip voor de situatie in de ouderenzorg. “Medewerkers hebben het ontzettend zwaar. Zij zijn de uitvoerders van het beleid dat onze gezondheid moet beschermen. Ga ze daarom niet verbaal bejegenen of verwijten maken omdat je familieleden in de verzorgingscentra niet kunt bezoeken.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

6 thoughts on “‘Kans op besmetting in Genemuiden heel serieus’

 1. Willem de Lange schreef:

  Mooie gedachte maar dan moet wel iedereen even hard lopen en dat gaat volgens mij niet lukken. Iemand vanuit de tegenovergestelde richting ben ik sneller voorbij dan wanneer ik iemand in moet halen. Dus mijns inziens… lekker alle kanten oplopen maar wel 1,5 meter afstand houden. Desnoods maar even de berm in .

 2. Cor schreef:

  Blijf svp wel in beweging , dit wordt ook aangeraden. Echter link of rechtsom de de dijk maakt niet uit, kom je iemand tegen loop dan met een boogje omheen! Maar blijf bewegen svp

 3. Dan schreef:

  Laten we gewoon ons gezonde verstand gebruiken en ons aan de regels houden die de overheid ons voorschrijft.
  En die moet je niet willen.

 4. Janny schreef:

  Waarom is het zo moeilijk om even allemaal
  samen tot het besef komen, dat dit gewoon moet om hier samen door te komen.
  Hopelijk nog tijd genoeg om rondjes te lopen. Maar nu even aan je naaste denken die misschien ziek is of iemand heeft verloren aan corona. Of aan al die mensen die nu voor ons klaar staan op wat voor gebied ook. Die hebben ook geen tijd om rondjes te lopen

 5. Cor schreef:

  Krijg je een file …. gewoon met een boog omheen lopen

 6. Jan schreef:

  Maak er eenrichtingverkeer van op de dijk rond genemuiden voor de mensen die graag een rondje lopen zodat je bij elkaar uit de buurt kunt blijven en elkaar niet tegenkomt

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500