Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OVG draait nog goed

Geplaatst op: 2 april 2020

Directeur Freddie Buitenhuis van OVG

“Ik ben trots op onze leerlingen dat ze het zo oppakken”, zegt directeur Freddie Buitenhuis van Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG). Dat draait nog redelijk goed, vertelt hij.

“Twee weken geleden hadden we een ziektepercentage van 17 procent. Dat waren de kuchjes of kleine griepjes. Nu zitten we op zo’n 7 à 8 procent”, zegt Buitenhuis, die net als een aantal collega’s op kantoor werkt. “Wel ver uit elkaar hoor.”

Zijn leerlingen werken ook gewoon op de bouw. Niet helemaal zoals gebruikelijk, want er zijn in verband met het Coronavirus wel diverse maatregelen genomen. “Sommige leerlingen hebben we ergens anders geplaatst omdat ze niet mee kunnen rijden. Er wordt geadviseerd om alleen te rijden. Onze oudere jongens kunnen daar wel wat mee, maar die tussen de 16 en 18 jaar hebben daar niks aan. Bedrijven hebben daar gelukkig wel begrip voor.”

Soms leidt het vervoersprobleem tot enige drukte bij het OVG. “We moeten adequaat inspelen op de vragen vanuit de leerlingen die naar ons toekomen. Het is ad-hoc reageren op wat er speelt en dat is nieuw voor ons. Maar dat het dan lukt, is wel mooi.”

Dat de scholen dicht zijn, betekent voor de OVG-leerlingen dat ze thuisonderwijs krijgen. “Ze kunnen inloggen op bouw-infranet en daar hun lesstof vandaan halen. Wel zijn de toetsen nu uitgesteld. Ze zijn druk aan het werk op de scholen om te kijken of er digitale toetsen mogelijk zijn.”

Praktijktoetsen kunnen gewoon plaatsvinden in de werkplaats. “Daar kunnen we een of twee leerlingen opvangen, maar alleen als het noodzaak is, bijvoorbeeld als ze begin juni klaar moeten zijn.” De BHV en VCA-cursussen zijn wel afgelast.

De verbouwing van het gebouw is ook uitgesteld. Volgende week zou de voorgevel gesloopt worden, om vervangen te worden door een nieuwe. De stenen daarvoor moeten echter uit Brabant komen. Dat wordt op z’n vroegst begin juni.

“Mijn agenda loopt nu ook leeg”, constateeert Buitenhuis. “Er is veel minder werk. En persoonlijk denk ik dat de maatregelen ook na 28 april nog verlengd worden. Dan kun je met de diplomering in de knoop komen.” Qua werk is dat weer geen probleem. “Wij kunnen het contract van de jongens verlengen en de opleiding kan gewoon blijven doorgaan. Dat is het voordeel van 42 aangesloten bedrijven. Dan kun je ook werkgarantie geven.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500