Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Concert als onderdeel van carillonestafette

Geplaatst op: 10 april 2020

Verschillende kerken in Overijssel doen in april mee aan de carillon-estafette, om 75 jaar vrijheid te vieren. De meeste kerkklokken luiden op of rond de datum waarop de betreffende plaats is bevrijd. Op 14 april om 15.00 uur klinkt het carillon van de Grote Kerk in Hasselt.

Sinds september 2019 volgt de estafette het spoor van de bevrijders. Eerst waren de zuidelijke provincies aan de beurt. Rond deze periode werd het gebied boven de grote rivieren bevrijd. Grote bevrijdingsmanifestaties zijn momenteel niet mogelijk vanwege het coronavirus. Maar de carillons blijven klinken. In heel Nederland doen 75 carillons mee aan de estafette.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500