Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GGD onderzoekt impact corona op bewoners

Geplaatst op: 10 april 2020

De huidige uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen. Zowel de ziektedreiging als de landelijke maatregelen hebben op dit moment grote gevolgen voor het dagelijks leven. Maar wat is nu precies de impact van het coronavirus op het leven van inwoners van IJsselland? GGD IJsselland wil dit graag onderzoeken.

GGD IJsselland doet onderzoek over corona. Rilana Wessel, epidemioloog bij GGD IJsselland: “Hoe meer mensen meedoen met het onderzoek, hoe beter het inzicht geeft. Daarom vragen we iedereen die wil om de vragenlijst in te vullen.”

Onderzoek over corona
In het onderzoek worden verschillende vragen gesteld. Rilana Wessel: “Vragen die we bijvoorbeeld stellen zijn: Wat is de impact van het coronavirus op het leven van inwoners van IJsselland? Welke gevolgen heeft dit op de gezondheid van inwoners of op de financiële situatie van mensen? Zijn er meer of minder sociale contacten? Daarnaast zijn we ook benieuwd naar hoe mensen informatie over het coronavirus zoeken. Is er voldoende informatie beschikbaar en is dit makkelijk te vinden? Wat vinden inwoners van de maatregelen die nu in Nederland gelden en wat doen mensen zelf om verspreiding van het virus tegen te gaan.”

De komende periode zet GGD IJsselland meerdere vragenlijsten over corona uit.

Deelnemen aan het onderzoek
Wil jij meedoen aan het onderzoek over corona van GGD IJsselland? Klik dan hier voor de vragenlijst. De antwoorden op de vragen worden anoniem verwerkt en zijn nooit te herleiden tot individuele personen

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500