Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal besmettingen lijkt te stabiliseren

Geplaatst op: 14 april 2020

De afgelopen dagen zijn er vier mensen overleden in Zwartewaterland. Een daarvan was besmet met Corona, van de overige drie is dat niet bekend. Burgemeester Bilder kwam met die cijfers bij ZwartewaterFM, maandagavond.

“Ter vergelijking: normaal overlijden er vier mensen per week in onze gemeente”, aldus Bilder. Wel stabiliseert het aantal besmettingen met het virus. “En dat stemt tot tevredenheid.” Er zijn nu 102 besmettingen in Zwartewaterland.

Volgens de burgervader ontstaan er verschillende goedbedoelde initiatieven in de gemeente. Er geldt echter wel een samenscholingsverbod. Mochten mensen daarover twijfelen, kunnen ze het beste eerst contact opnemen met de gemeente.

Bilder vroeg ook aandacht voor de hangjeugd bij het veer in Genemuiden. Het is niet de bedoeling dat jongeren daar gaan hangen. Ook de politie heeft daar aandacht voor.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500