Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland vermaakt zich met Koningsrit

Geplaatst op: 27 april 2020

“Driehonderd deelnemers, helemaal volgeboekt. Supertof”, jubelt Martijn Jansen van Comceptum maandag rond het middaguur op de parkeerplaats van De Prinsenhof in Hasselt. Daar is een van de tussenstops van de Koningsrit, die het reclamebureau uit Genemuiden als alternatief voor alle afgelaste activiteiten uit de grond had gestampt. En dat initiatief sloeg dus aan.

Geen aubade, feesttent, allegorische optocht en spelen op het Havenplein dit jaar. Corona helpt een groot deel van het feest om zeep, maar aan de andere kant brengt het ook veel creativiteit mee. De Koningsrit van Comceptum is daarvan een goed voorbeeld. Met goedkeuring van de gemeente Zwartewaterland rijden driehonderd auto’s door de gemeente en de inzittenden hoeven onderweg inderdaad nooit hun wagen uit, hooguit voor een sanitaire stop.

In Genemuiden begint de route bij Sportclub en die leidt vervolgens onder meer over het industrieterrein, de Hasselterdijk, door Hasselt en Zwartewatersklooster richting Zwartsluis. Onderweg moeten de deelnemers kroontjes tellen en bovendien wachten opdrachten, vragen en zowaar ook oud-Hollandse spelen. En daarmee maken de deelnemers kans op fraaie prijzen die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers uit alle kernen van Zwartewaterland.

Buiten het vermaak maakt de rit ook nog eens duidelijk dat we in Zwartewaterland niet hoeven te mopperen over het landschap waarin we wonen. Dat lag er zonovergoten en ronduit schitterend bij.

Hopelijk volgend jaar weer een ouderwetse Koningsdag, maar als tussendoortje bleek de Koningsrit een prima schot in de roos.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Zwartewaterland vermaakt zich met Koningsrit

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500