Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Wandelen’ langs oorlogsherinneringen

Geplaatst op: 29 april 2020

Genemuiden Actueel toont op 5 mei een stadswandeling langs oorlogsherinneringen in Genemuiden. Dat was eigenlijk een activiteit die de Vrienden van Oud Genemuiden voor deze dag hadden georganiseerd, maar dat plan  zag de Stichting in het water vallen, zoals nagenoeg alle bevrijdingsdagactiviteiten.

De stichting nam daarom contact op met Genemuiden Actueel over de mogelijkheden van een video. Afgelopen week maakten beide partijen daarvoor opnames. Op gepaste afstand van elkaar wandelden enkele gidsen door oud Genemuiden. Ze stonden stil bij de plaatsen die in de oorlog belangrijk waren en vertelden de bijbehorende verhalen.

Die wandeling over oorlog en bevrijding is op 5 mei te zien op deze website.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500