Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grote brand bij veehouderij aan de Kamperzeedijk (video)

Geplaatst op: 5 mei 2020

De woning bij een veehouderij aan de Kamperzeedijk is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig verloren gegaan. De brand sloeg over van de stal naar het rieten dak van de boerderij. Rond 02.00 uur werd het sein brandmeester gegeven.

De brandweer rukte dinsdag vlak voor middernacht uit naar de brand. Dat gebeurde met vier tankautospuiten en een hoogwerker. Al snel werd de brand opgeschaald naar een ‘grote brand’. Ook werd assistentie ingeroepen van de korpsen uit Hasselt, Kampen en IJsselmuiden en omstreken. De oorzaak van de brand is niet bekend. De bewoners konden het huis op tijd verlaten. Volgens de Veiligheidsregio kon het vee ook tijdig uit de stal.

De weg over de Kamperzeedijk werd afgesloten. Op de brand kwam veel volk af. De Veiligheidsregio riep publiek op om de anderhalve meter regel in acht te houden. Bij het blussen kwam veel rook vrij en die dreef af richting Kampen en IJsselmuiden.

Het nablussen neemt nog een groot gedeelte van de nacht in beslag.

 

Geplaatst door Genemuidenactueel op Dinsdag 5 mei 2020

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500