Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum zoekt de goede richting

Geplaatst op: 13 mei 2020

Het bord op de foto is door Klaas de Lange (krantenbezorger en ook vrijwilliger bij het Tapijtmuseum) gevonden in de Langestraat. Het bord is vakkundig met behulp van gereedschap losgemaakt van de draagpaal. “De dader zal wel last gehad hebben van coronastress, want normaal doe je dit toch niet”, meldt het museumbestuur.

Het Tapijtmuseum is nog steeds gesloten voor bezoekers. Ook de vrijwilligers hebben hun werkzaamheden in het museum voorlopig neergelegd. Natuurlijk zijn het bestuur en de vrijwilligers zich aan het voorbereiden op de tijd dat er weer meer mogelijk is in het museum. Hoe een bezoek aan het museum met demonstraties er dan zal uitzien, wordt nog ingevuld. Voor groepsbezoeken zal een volwaardig bezoek niet zo eenvoudig te organiseren zijn.

De nabije museumtoekomst is dus nog onzeker en op de langere termijn zullen er veranderingen in het Tapijtmuseum nodig zijn. Samen met het (tapijt)bedrijfsleven, de gemeente en Marketing Oost wordt gezocht naar een dusdanige invulling van het museum dat een bezoek aan het Tapijtmuseum ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor alle leeftijdsgroepen.

Dat het Tapijtmuseum een belangrijke instelling is in Genemuiden blijkt uit de medewerking van de donateurs. Deze begrijpen dat er in de afgelopen maanden geen inkomsten uit entreegelden en winkelverkopen zijn geweest en dat er wel kosten zijn. Meer informatie over donateur en/of vrijwillig(st)er worden van het Tapijtmuseum is te vinden op www.tapijtmuseum.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500