Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beroepsonderwijs bij JobTrans vrijgesteld van btw

Geplaatst op: 9 juli 2020

(Adv.) JobTrans in Genemuiden is CRKBO-gecertificeerd. Dat betekent dat je bij JobTrans beroepsonderwijs vrijgesteld van btw kunt volgen. Een mooie stap in het beroepsonderwijs bij JobTrans.

Vrijstelling btw en beroepsonderwijs. Het maakt het afnemen van beroepsopleidingen en -trainingen een stuk aantrekkelijker. In principe kan iedereen in aanmerking komen voor de btw-vrijstelling in het beroepsonderwijs, mits de gewenste opleiding of training aansluit bij je (toekomstige) beroep.

Waar kun je beroepsonderwijs volgen dat is vrijgesteld van btw?
Opleidingen en trainingen voor (toekomstige) beroepsuitoefenaars zijn alleen vrijgesteld van btw wanneer ze worden verzorgd door opleiders die zijn opgenomen in het ‘Centraal Register Kort Beroepsonderwijs’ (CRKBO), instellingen die werkzaam zijn in wettelijk geregeld onderwijs (WHW of WEB) of zelfstandige opleiders die zijn ingehuurd door die onderwijsinstellingen.

JobTrans is CRKBO-gecertificeerd. Dat betekent dat je vanaf nu bij JobTrans beroepsonderwijs vrijgesteld van btw kunt volgen, mits de gewenste opleiding of training aansluit bij je (toekomstige) beroep.

Beroepsonderwijs
Onder het begrip beroepsonderwijs verstaan we – niet geheel verrassend – onderwijs dat je rechtstreeks opleidt voor een specifiek vak of beroep. Daarnaast vallen de volgende twee soorten onderwijs ook onder het begrip beroepsonderwijs: onderwijs om vakkennis te verwerven of up-to-date te blijven. Daarnaast ook trainingen om in een (toekomstige) werkkring te kunnen functioneren. Denk hierbij aan management-, automatisering-, taal-, sollicitatie-, ondernemingsraad-, nascholingscursussen en rijopleiding BE, C en CE.

Dat betekent dat onderwijs om persoonlijke vaardigheden te leren niet onder het begrip beroepsonderwijs valt. Ook andere hobbycursussen dat taalcursussen vallen onder het begrip beroepsonderwijs.

Meer weten over vrijstelling btw in het onderwijs?
Als je opleidingen en trainingen vrijgesteld van btw wil afnemen of wanneer je meer wil weten over deze btw-vrijstelling, kun je vrijblijvend contact opnemen met JobTrans. De accountmanagers en opleidingscoördinatoren vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor vrijstelling van btw in het beroepsonderwijs.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500